Ögonfrans förlängning

Innan behandling

Vi kommer tillsammans fram till längd, böj och täthet samt tar fram det som passar just dina ögon med hänsyn till dina naturliga fransar samt dina egna önskemål. 

Sminka av dig ordentligt innan så fransarna är rena och vi kan använda den tid du betalar för till att sätta fransar istället för att rengöra!

Singelfransar

Singelfransar går ut på att man fäster en lösfrans på en egen frans. Passar dig som vill ha look som är så lik mascara som möjligt. Denna metod håller oftast lite sämre än volym då singelfransar är hårdare och mindre följsamma. Passar inte dig som har väldigt tunna egna fransar.

Volymfransar

Här sätter man ca 2-6 tunna fransar på en egen frans. Obs detta är ej flares (färdiga knippen) utan alla knippen görs för hand. Denna metod är mycket skonsam för dina egna fransar då man kan anpassa varje knippe efter den individuella fransen. Volymfransar är mjuka och bekväma att bära och det går att få en fullare look om man önskar. 

Mix singel & volymfransar

Här sätter vi hälften singel och hälften volym. Ett bra alternativ om man vill testa på volym lite lätt.

Megavolymfransar

Dessa fransarna är ännu tunnare än vanlig volym och därför kan man sätta ännu större knippen (6-13 stycken lösfransar i ett knippe) på den egna fransen utan att det belastar fransen mer. Detta ger ett mycket fylligt resultat. Dock kan resultatet variera beroende på hur tjocka dina egna fransar är. Ju tjockare egna fransar desto tätare resultat. Har man väldigt tunna egna fransar kan detta vara ett bra alternativ då du kommer få utseendet av vanlig volym.

Påfyllning

Efter ca 2-5 veckor görs en påfyllning. Man tar bort de fransarna som vuxit ut/är på väg att tappas och sätter dit nya fransar. Hur ofta du behöver fylla på är beroende på hur väl du tar hand om dina fransar samt din egen växtcykel, vilket normalt är 6-8 veckor för en individuell frans. På ett öga har man ca 50-130 fransar beroende på ålder, gener och ursprung. Normalt när man blir äldre så blir fransarna tunnare och färre. 50% lossning av fransar på 3 veckor är helt normalt. Du tappar ca 3 egna fransar per dag på vardera öga = ca 21 fransar per vecka, ca 42 på två veckor, 63 stycken fransar på tre veckor.

Rengöring

Tvätta dina fransar med fransschampot som finns att köpa på salongen. Helst 1-2 ggr varje dag. Det hamnar så mycket smuts i fransarna varje dag: döda hudceller, olja från huden, sömngrus, smink, matos, hudkräm, hårspray mm.
För allergiker kommer rengöring av fransarna att lindra kliande/irriterade ögon. Är du slarvig med hygienen runt ögonen kommer det att resultera i ökad känslighet och högre chans för allergiska reaktioner. Om du utvecklar en känslighet för franslim är risken stor att du aldrig kan göra fransförlängning mer.
Dessutom finns risken att få en infektion i hårrötterna som heter blefarit. 
Om du kommer till salongen med smutsiga fransar är det sällan jag får bort all smuts/smink med skumrengöringen innan jag ska jobba. Ofta får jag försöka sätta fransar ändå vilket inte kommer att sitta lika bra eftersom smutsen ligger kring den naturliga fransen och limmet inte kan fästa som det ska.

Efter behandling

Ingen dusch på 24 timmar. Inget direkt blött på ögonen eller bastu på 48 timmar. Det är för att limmet ska härda färdigt.
Undvik mascara och eyeliner då det gör att det samlas smuts i fransrötterna
Låt bli att gnugga dig i ögonen och var försiktig när du rengör fransarna
Försök att inte sova ner i kudden
Undvik att bada i vatten med klor samt direkt solljus
Borsta fransarna då och då för att få bort fransar som har släppt i roten men ännu inte lossnat från ögat.

Jag använder mig av Lash 4 Lash produkter.