Awapuhi

30 år av skapande.

I århundraden har Hawaiis urinvånare använt den väldoftande fruktsaften från ingefärsplantan Awapuhi för att ge fukt åt hår och hud. Förtrollade av plantans välgörande ämnen, etablerade John Paul DeJoria och Paul Mitchell en solcellsdriven Awapuhifarm på Hawaii för nästan 30 år sedan. Varje individuell planta är skördad för hand för att bevara all näring. Den unika utvinningens metoden bevarar den mest lipidrika delen av Awapuhiroten, som binder ihop hårstrået, och gör håret mjukare, glansigare och mer följsamt.

Keratin protein är ansett som hårstråets "ryggrad", och är nödvändigt för ett starkt och friskt hår. Det exklusiva KeraTriplex ämnet penetrerar, reparerar och sluter skadade strån.

Utvunnet från Nya Zeeländsk ull, är KeraTriplex praktiskt taget identiskt med proteinet i människohår. Fåren är frigående och uppfödda utan kemikalier och antibiotika, och behandlas varsamt vid klippningen av ullen. Ullen är specialbehandlad för att bibehålla dess återuppbyggande ämnen, som skapar den mest värdefulla sammansättningen av keratin protein i dagens hårvårdsprodukter.